Parks voor organisaties.


Training en opleiding


Ontwerpen en begeleiden van trainingen, workshops en intervisie voor Young Professionals in organisaties

Voorbeelden: Hogeschool van Amsterdam (Young Professional Pool -YPP), Politie Rotterdam (Workshops Leidinggeven aan Talent), Young AVL (workshop Art Based Learning voor jonge medewerkers van Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis), Young Capital (Persoonlijk Leiderschapsprogramma voor trainees, via In-venture), Cushman & Wakefield (Young Excellence Program, via 21 Impact), Stichting Westelijke Tuinsteden (Design Thinking sessie). Van Gogh Museum (Persoonlijk leiderschap), Hogeschool van Amsterdam ( HvA traineeship tot docent/onderzoeker)

Presentaties


Presentaties en het faciliteren van paneldiscussies en bijeenkomsten over en vóór Young Professionals

Voorbeelden: YoungCapitalNext ( "Keuzestress" op NEXTStep event, Sales Outlook (Panelgesprek "Leidinggeven aan millennials"), The Millennials, next generation leaders ("Leidinggeven in de toekomst" , paneldiscussie "Ondernemerschap voor young professionals"), InWork ("Persoonlijk leiderschap & Energiemanagement" )

Young Professional Coaching


De young professionals van je organisatie zijn ambitieus en gedreven, maar komen zichzelf ook regelmatig tegen. Ik coach deze groep met een persoonlijke en effectieve aanpak. Zodat ze op hun werk de beste versie van zichzelf kunnen laten zien

Presentatie "Voor ons YoungCapital NEXT event zochten we een inspirerende spreker die het publiek aan het denken kon zetten over talentontwikkeling. En dat is gelukt! Japke heeft een ontnuchterende kijk op zaken, die voor Young Professionals zwaar aanvoelen, zoals keuzestress. Japke is een ideale spreker voor jonge mensen en innovatieve organisaties die anders durven te denken. Als zij spreekt, kun je je heel goed voorstellen dat jonge mensen graag met haar samenwerken en zich door haar laten inspireren."

Sharon Ouwerkerk en Ayling Oei - YoungCapitalNEXT


Young Professional Coaching “Ik wilde graag samen met een coach onderzoeken hoe ik mijn rol als jonge consultant met meer zelfvertrouwen zou kunnen vervullen. Door de coachingsgesprekken met Japke is me dat zeker gelukt! Wat ik fijn vind aan haar als coach is dat ze de autonomie bij mij als de coachee legt, maar me tegelijkertijd met prikkelende vragen de goede richting op stuurt. Verder is het contact heel persoonlijk en heeft ze oprechte interesse in je. Japke neemt je serieus en geeft onwijs veel erkenning aan de uitdaging die je hebt. Daardoor heb ik met hele fijne gesprekken mijn doel volledig behaald.”

Tom Strouken - consultant Great Place to Work Nederland